Resep Nasi Goreng Ayam Jintan Maldives πŸ‡²πŸ‡», Bisa Manjain Lidah

#cppassport Maldives
29/2022
Antara negara yang dipengaruhi rempah dalam masakannya. Nasi goreng Maldives lebih kurang nasi goreng kampung je, cuma ada sedikit rasa rempah jintan. Itupun sebab Uchu letak sikit je serbuk jintan. Terpulanglah citarasa masing-masing.

Rasanya macam ayam masak hitam kat sini, cuma versi nasi goreng bersama ayam di Maldives.

Cc:@nur_shazrina

Cara Gampang Membuat Nasi Goreng Ayam Goreng, Enak

376/2021/RoadTo1k/1071
❀️ Bahan Layu di Tasik Madu (Rescue What's Dying) ❀️#CookEveryPart1
Rasanya banyak hari hakak tak masak. Tatau apa yang sibuk benor tu haaπŸ˜…. Hakak cuma rasa untuk seminggu ni happy membeli lauk yang dijual. Hari-hari lauk berbeza, rasa berbeza πŸ˜†πŸ˜. Jadi pagi ni dimulakan dengan resipi Mottainai paling glamer di Malaysia iaitu nasi goreng. Macam biasa nasi sejuk semalam (masak jela nasi tapi tak berusik pun🀭). Ayam goreng tu pulak hakak beli tengahari semalam. Hakak beli 22ketul. Share dengan kawan. Tapi penjual tu bagi lebih rasanya. Sebab semalam kira ada 28ketul. Haaa..amik makan ayam goreng dari lunch semalam. Bawak ke dinner & pagi ni buat breakfast dengan tukarkan ia menjadi nasi goreng πŸ˜†πŸ˜‹

Langkah Mudah untuk Membuat Nasi Goreng Ayam Mexican Anti Gagal

#goldenapron
#cookpadmalaysia
Minggu 1 .1

Nasi goreng ni mmg sedap disebabkan oleh ayam mexican bbq ni dan tak bnyk bhn2 yg digunakan.Sy guna brand CP.Dulu ada ada keluar 1 brand lain tk ingat apa namanya..utk ayam mexican ni.Kisahnya, nasi goreng ni diinspirasikan oleh kwn sepejabatla..cg yati namanya.Sekali dia bawa nasi goreng ni tengok simple je tapi knp sedap.Sy tanya satu satu step dia buat…dan sy ikut mmg mnjd sedap.Ini lah rasa nasi goreng sebenar yg dipersetujui oleh kwn2 kt tpt kerja.sebulat suara setuju tanpa bantahan.Jom tengok apa rahsianya